Sugar Alternatives – Are They Truly Good For You?

Suhkru alternatiivid – kas need on teile tõesti head?

Dec 21, 2023

Kas teil on magusaisu ja kontrollimatu isu suhkru järele? Ära muretse – sa pole ainuke. Suhkur on kahtlemata vastuoluline koostisosa tänapäevases dieedis. Puhastes ja täisväärtuslikes toitudes leiduv looduslik suhkur on kasulik teie kehale ja üldisele heaolule, kuid töödeldud või lisatud suhkur on paljude terviseprobleemide üks peamisi süüdlasi. Viimasest loobumine on esimene samm teekonnal hea tervise poole. Keskendumine looduslikele suhkru alternatiividele on samm tervisliku toitumise suunas.

Järgmisesse artiklisse oleme kogunud väärtuslikku teavet suhkru ja selle mõju kohta teie dieedile ja üldisele tervisele. Pakume ka erinevaid alternatiive, mida saate hõlpsasti oma dieedis rakendada.

Suhkru negatiivne mõju organismile

Suhkrurikkad joogid, kommid, pagaritooted, maitsestatud piimatooted ja isegi soolased toidud, nagu leib, on suhkru ületarbimise peamised süüdlased. Suhkru ülejäägiga on lihtne ilma seda teadmata saada. See on tõsiste terviseprobleemide või olemasolevate ägenemise eeldus, näiteks:

  • Hammaste lagunemine ja kaariesed;
  • Rasvumine ja II tüüpi diabeet;
  • Kõrge vererõhk ja koronaarhaigus;
  • Vaimse tervise muutused;
  • Vananemine.

Õnneks on palju viise, kuidas magusaisu rahuldada ja terve olla.

Suhkru alternatiivide tüübid

Looduslikud suhkruasendajad

Iga aastaga muutuvad inimesed haritumaks ja teadlikumaks suhkrutarbimise negatiivsetest mõjudest. Seega kasvab tervislikku lahendust otsivate inimeste hulk. Hea uudis on see, et on erinevaid looduslikke suhkru alternatiive, mida saab küpsetamisel ja toiduvalmistamisel hõlpsasti asendada. Vaadake allpool 7 parimat looduslikku asendajat, kui soovite oma magusaisu rahuldada:

  • Toormesi

Mis oleks parem viis oma elu magustamiseks kui mesi? See on toiteallikas, mis puudutab suhkru alternatiive. Toores mesi sisaldab mesilaspiima, mesilasvaha ja taruvaiku, mis on populaarne oma vähivastaste omaduste ning põletikuvastase, antibakteriaalse ja antioksüdantse toime poolest. Aminohappeid, ensüüme ja mikroelemente leidub ka toores mees. See on tõesti supertoit ja üks parimaid looduslikke magustajaid. Pidage meeles, et mida tumedam on mesi, seda tugevam on selle maitse ja paremad toiteomadused, seega valige targalt! Kes soovib pannkooke süüa? Namm!

Enamik inimesi on kuulnud kookosvee, kookospiima, kookosjahu ja värske kookospähkli kasulikkusest. Nüüd kasutavad üha enam inimesi kookossuhkrut oma loodusliku magustajana selle kerge, iirisesarnase maitse ning mineraalide ja aminohapete poolest. Kookossuhkur on magus ja tervislik suhkrualternatiiv ning seda saab hõlpsasti kulinaarias rakendada. Selle suhkru alternatiivi ja selle oma dieeti lisamise leiate meie veebisaidilt!

Veel üks hämmastav looduslik magusaine! See magusaine on eriti populaarne vegan köögis mee asendajana. Asteekidest pärit agaavinektarit kasutati toiduna ja ravimina. Tänapäeval toodetakse seda maitsvat siirupit peamiselt Mehhikos Blue Agave kaktuse taimest. Seda saab kasutada jookides ja mitmesugustes retseptides. Agaavisiirup on eelistatud suhkrualternatiiv selle rikkaliku maitse ja madala glükeemilise indeksi (GI) tõttu. Kuid pidage meeles, et nektar on suhkrust magusam ja kõrge fruktoosisisaldusega, seega tarbige alati ettevaatlikult!

Muscovado on osaliselt rafineeritud kuni rafineerimata suhkru tüüp, millel on tugev melassisisaldus ja maitse. Mis juhtub, kui keedate suhkruroo- või suhkrupeedimahla maha? Sa saad melassi! Sellel on tugev täidlane essents, mis annab küpsetamisel loomuliku karamellivärvi. Erinevalt töödeldud suhkrust on muscovado suhkur rikas vitamiinide ja muude mikroelementide poolest. See on tervislik alternatiiv, mis leiab koha erinevates küpsetusretseptides. Muscovado suhkrut saab kasutada ka kastmetes, marinaadides ja isegi kokteilides. Smart Organicust leiate nii selle suhkrualternatiivi kui ka palju teisi.

Lisaks sellele, et vahtrasiirup on uskumatult maitsev ja täiesti looduslik, sisaldab see antioksüdante ja toitaineid, nagu kaalium, mangaan ja raud. See on oma madala glükeemilise indeksi skoori tõttu ohutu valik diabeetikutele ja võib samuti vähendada põletikku kehas. See on lõputult mitmekülgne, kuna see on suhkruasendaja küpsetistes, soolastes roogades, kastmetes ja marinaadides. Pannkoogid marjade ja vahtrasiirupiga on ju klassika. Lisaks on see suurepärane lisand maitsvale vaniljelattele!

Datlid on rikkad kiudainete, mineraalide ja vitamiinide poolest, seega võib nende kasutamine loodusliku magusainena lisada teie dieedile rohkem toiteväärtust ja ennetada terviseprobleeme. Datlid võivad aidata vähendada "halva" kolesterooli sisaldust veres ja vähendada südameataki riski. Neid on lihtne hankida, need on odavad ja neid saab kasutada erinevates retseptides. Segatud datlid toimivad sideainena omatehtud küpsiste, toores vegan browniede jaoks ja on ideaalne koostisosa maitsvate smuutide jaoks. Lisaks võib datlisiirup lisada teie hommikukohvile maitsvat karamellimaitset. Lõppude lõpuks vajame me kõik oma ellu magusust, eks?

  • Munkpuuvili

Munkpuuvili on olnud traditsioonilise hiina meditsiini osa aastakümneid, kuid selle kasutamine loodusliku magusainena muutub iga tunniga populaarsemaks. Mungapuuviljaekstrakt on 150-250 korda magusam kui lauasuhkur ning ei sisalda kaloreid ega süsivesikuid, mistõttu on see ideaalne valik neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Seda võib leida granuleeritud ja vedelal kujul ning seda kasutatakse paljudes retseptides. Võite avastada, et mungapuuvili on teistest magusainetest kallim. Selle põhjuseks on pikk ja väljakutseid pakkuv kasvu- ja kultiveerimisprotsess. Kui aga teie eelarve seda võimaldab, on mungapuuvili suurepärane suhkruasendaja, millel on palju kasu tervisele.

Külastage meie veebisaiti, et sirvida teisi meie pakutavaid tooteid ning vaadata meie huvitavaid ja tervislikke retsepte, mis neid sisaldavad. Saate hõlpsalt veebist osta ja kui teil on küsimusi, võtke meiega julgelt ühendust!

Veel artikleid